CA 19-9, CA 125, CA 15.3 și CEA sunt markeri tumorali care pot fi măsurați în sângele unei persoane pentru a ajuta la diagnosticarea și monitorizarea unor tipuri de cancer. Acesti markeri tumorali sunt proteine produse de anumite tipuri de celule canceroase și pot fi detectate în sânge în cantități crescute atunci când un pacient dezvolta tumori maligne.

CA 19-9 este un marker tumoral care poate fi detectat în cazul cancerului pancreatic, cancerului de vezică urinară și a altor tipuri de cancer.

CA 125 este un marker tumoral care poate fi detectat în cazul cancerului ovarian, dar poate fi, de asemenea, prezent în sânge în alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân sau cancerul de plămân.

  • CA 15.3 este un marker tumoral care poate fi detectat în cazul cancerului de sân.

  • CEA (antigenul carcinoembrionar) este un marker tumoral care poate fi detectat în cazul cancerului colorectal, dar poate fi, de asemenea, prezent în sânge în alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de plămân sau cancerul de stomac.

Este important de reținut că markerii tumorali nu sunt utilizați în mod exclusiv pentru diagnosticarea cancerului și că rezultatele testelor de markeri tumorali trebuie interpretate în contextul întregului istoric medical al unei persoane și împreună cu alte tipuri de investigații, cum ar fi examinarea fizică, imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) și biopsia.

Clinica Biomed Scan: RMN, Cardiologie, Neurologie, Gastroenterologie IconClinica Biomed Scan: RMN, Cardiologie, Neurologie, Gastroenterologie

Strada Răcari 6A, București

4,9 379 reviews