Ce este Ecografia Cardiaca?

Ecografia cardiaca este o metoda de diagnostic care utilizează ultrasunete pentru a obține imagini ale inimii și ale vaselor sangvine.

Poate fi utilizată pentru a depista o varietate de afecțiuni ale inimii, inclusiv :

 1. Abcesul pericardic se poate observa prin ecografie prin prezența unei colecții de puroi în spațiul pericardic.
 2. Anevrismul aortic se poate observa prin ecografie prin prezența unei dilatații anormale a aortei.
 3. Anevrismul ventricular se poate observa prin ecografie prin prezența unei dilatații anormale a unuia dintre ventricule.
 4. Anevrismul septal se poate observa prin ecografie prin prezența unei dilatații anormale a septului interventricular.
 5. Atrezia pulmonară se poate observa prin ecografie prin absența completă a arterelor pulmonare.
 6. Atrezia valvulară se poate observa prin ecografie prin absența completă a uneia dintre valvulele cardiace.
 7. Cardiomegalia se poate observa prin ecografie prin mărirea dimensiunilor inimii.
 8. Coronarografia se poate realiza prin ecografie prin injectarea unui contrast în arterele coronare și prin observarea fluxului sanguin prin acestea pentru a detecta eventualele obstrucții sau îngustări.
 9. Cardiomiopatia hipertrofică se poate observa prin ecografie prin mărirea grosimii pereților ventriculului și a masei musculare a inimii.
 10. Cardiomiopatia dilatativă se poate observa prin ecografie prin mărirea dimensiunilor camerelor cardiace și a volumului sângelui în ele.
 11. Cardiomiopatia restrictivă se poate observa prin ecografie prin scăderea capacității camerelor cardiace de a se umple cu sânge și prin mărirea presiunii în ele.
 12. Displazia de valvă aortică se poate observa prin ecografie prin prezența unei deformări a valvulei aortice.
 13. Displazia de valvă mitrală se poate observa prin ecografie prin prezența unei deformări a valvei
 14. Displazia de valvă tricuspidiană se poate observa prin ecografie prin prezența unei deformări a valvulei tricuspidiene.
 15. Displazia de valvă pulmonară se poate observa prin ecografie prin prezența unei deformări a valvulei pulmonare.
 16. Disfuncția valvulară se poate observa prin ecografie prin prezența unei defecte în funcționarea uneia dintre valvulele cardiace, cum ar fi îngustarea orificiului valvular sau scurgerea sângelui înapoi în atriu în timpul sistolei ventriculare.
 17. Displazia aortică se poate observa prin ecografie prin prezența unei dilatații anormale a aortei și a valvulei aortice.
 18. Disecția aortică se poate observa prin ecografie prin prezența unei fisuri în peretele aortei care duce la separarea straturilor acesteia și la scurgerea sângelui în spațiul dintre straturi.
 19. Endocardita se poate observa prin ecografie prin prezența unei inflamații a mucoasei interne a inimii și a valvelor cardiace.
 20. Fibrilația atrială se poate observa prin ecografie prin prezența unui ritm neregulat al atriilor.
 21. Flutterul atrial se poate observa prin ecografie prin prezența unui ritm neregulat al atriilor cu o frecvență mai mare decât în cazul fibrilației atriale.
 22. Hipertrofia ventriculara se poate observa prin ecografie prin mărirea grosimii pereților ventriculului și a masei musculare a inimii.
 23. Hipertensiunea pulmonară se poate observa prin ecografie prin mărirea dimensiunilor vaselor pulmonare și a presiunii în ele.
 24. Insuficienta mitrala se poate observa prin ecografie prin scurgerea sângelui înapoi în atriul stâng în timpul sistolei ventriculare și prin mărirea dimensiunilor atriului stâng.
 25. Insuficienta cardiaca se poate observa prin ecografie prin mărirea dimensiunilor camerelor cardiace și a volumului sângelui în ele, precum și prin scăderea debitului sistolic al inimii.
 26. Insuficienta tricuspidiană se poate observa prin ecografie prin scurgerea sângelui înapoi în atriul drept în timpul sistolei ventriculare și prin mărirea dimensiunilor atriului drept.
 27. Insuficienta pulmonară se poate observa prin ecografie prin scurgerea sângelui înapoi în ventriculul drept în timpul sistolei atriale și prin mărirea dimensiunilor ventriculului drept.
 28. Miocardita se poate observa prin ecografie prin inflamația mușchiului inimii și prin prezența unei cantități crescute de lichid în spațiul pericardic.
 29. Pericardita se poate observa prin ecografie prin prezența unei cantități crescute de lichid în spațiul pericardic.
 30. Pericardita constrictivă se poate observa prin ecografie prin prezența unei cantități crescute de lichid în spațiul pericardic și prin comprimarea inimii, ceea ce duce la scăderea capacității acesteia de a se umple cu sânge și la mărirea presiunii în camerele cardiace.
 31. Prolapsul de valvă mitrală se poate observa prin ecografie prin prezența unei valvule mitrale cu cuspidele care se abat anormal în atriul stâng în timpul sistolei ventriculare.
 32. Prolapsul de valvă tricuspidiană se poate observa prin ecografie prin prezența unei valvule tricuspidiene cu cuspidele care se abat anormal în atriul drept în timpul sistolei ventriculare.
 33. Prolapsul de valvă aortică se poate observa prin ecografie prin prezența unei valvule aortice cu cuspidele care se abat anormal în aortă în timpul sistolei ventriculare.
 34. Prolapsul de valvă pulmonară se poate observa prin ecografie prin prezența unei valvule pulmonare cu cuspidele care se abat anormal în artera pulmonară în timpul sistolei ventriculare.
 35. Regurgitarea valvulară se poate observa prin ecografie prin scurgerea sângelui înapoi în atriu în timpul sistolei ventriculare sau în ventricul în timpul sistolei atriale.
 36. Stenoza aortica se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular aortic și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 37. Stenoza mitrala se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular mitral și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 38. Stenoza coronariană se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului de trecere a arterelor coronare prin care sângele ajunge la mușchiul inimii.
 39. Stenoza pulmonară se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular pulmonar și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 40. Stenoza tricuspidiană se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular tricuspidian și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 41. Torsiunea de cord se poate observa prin ecografie prin rotirea anormală a cordului în interiorul pericardului.
 42. Tromboza aortica se poate observa prin ecografie prin prezența unui tromb în aortă.
 43. Tromboembolismul pulmonar se poate observa prin ecografie prin prezența unui tromb în arterele pulmonare.
 44. Tumorile cardiace se pot observa prin ecografie prin prezența unei mase anormale în interiorul inimii sau a vaselor mari de sânge.
 45. Valva aortică stenozantă se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular aortic și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 46. Valva mitrală stenozantă se poate observa prin ecografie prin îngustarea orificiului valvular mitral și prin creșterea presiunii în camerele cardiace.
 47. Valva bicuspidiana se poate observa prin ecografie prin prezența unei valve aortice cu doar două cuspide în loc de cele trei cuspide normale.
 48. Valva tricuspidiană unicuspidiană se poate observa prin ecografie prin prezența unei valve tricuspidiene cu doar o cuspidă în loc de cele trei cuspide normale.
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele pentru Ecografie pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi Tarife Ecografie

Daca ai nevoie de o programare pentru Ecografie, o poți face online sau prin telefon, iar noi te ajutăm cu restul .

Ecografie, Servicii Medicale ,Consultatie ecografica,medici

Clinica BiomedScan Recenzii

Recenzii Biomedscan
Biomedscan Recenzii