fb

Ce este fuziunea spinala?

Fuziune spinala este o intervenție chirurgicală pentru a conecta permanent două sau mai multe vertebre ale coloanei vertebrale, eliminând mișcarea dintre ele.

Fuziunea coloanei vertebrale implică tehnici concepute pentru a imita procesul normal de vindecare a oaselor rupte. În timpul fuziunii coloanei vertebrale, chirurgul plasează os sau un material asemănător osului în spațiul dintre două vertebre spinale. Plăci metalice, șuruburi și tije pot fi folosite pentru a ține vertebrele împreună, astfel încât acestea să se poată vindeca într-o singură unitate solidă.

fuziune spinala
fuziune spinala
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele Neurologie pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi Tarife Neurologie

Daca ai nevoie de o programare Neurologie, o poți face usor la noi pe site sau apelează-ne, iar noi te ajutăm cu restul .

neurologie,Consulatie Neurologica,Doctori,Creier

Indicatiile fuziunii spinale:

Fuziunea coloanei vertebrale conectează permanent două sau mai multe vertebre ale coloanei vertebrale pentru a îmbunătăți stabilitatea, a corecta o deformare sau a reduce durerea. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda fuziunea coloanei vertebrale pentru a trata:

 • Deformări ale coloanei vertebrale. Fuziunea coloanei vertebrale poate ajuta la corectarea deformărilor coloanei vertebrale, cum ar fi o curbură laterală a coloanei vertebrale (scolioza).
 • Slăbiciune sau instabilitate a coloanei vertebrale. Coloana vertebrală poate deveni instabilă dacă există o mișcare anormală sau excesivă între două vertebre. Acesta este un efect secundar comun al artritei severe la nivelul coloanei vertebrale. Fuziunea coloanei vertebrale poate fi folosită pentru a restabili stabilitatea coloanei vertebrale în astfel de cazuri.
 • Hernie de disc. Fuziunea coloanei vertebrale poate fi utilizată pentru a stabiliza coloana vertebrală după îndepărtarea unui disc deteriorat (herniat).

Riscuri fuziune spinala

Fuziunea coloanei vertebrale este în general o procedură sigură. Dar, ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, fuziunea coloanei vertebrale prezintă riscul potențial de complicații.

Complicațiile fuziunii spinale poate include:

 • Infecţie
 • Vindecare slabă a rănilor
 • Sângerare
 • Cheaguri de sânge
 • Leziuni ale vaselor de sânge sau nervilor din și din jurul coloanei vertebrale
 • Durere la locul din care este prelevată grefa de os

Pregătirea înainte de intervenție chirurgicală

Aceasta poate implica tunderea părului peste locul chirurgical și curățarea zonei cu un săpun special sau antiseptic. În plus, echipa chirurgicală poate ordona monitorizarea oricăror bacterii nesănătoase din nas prin prelevarea unei probe de tampon. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicamente pe care le luați. Vi se poate cere să încetați să luați unele medicamente înainte de operație.

fuziune spinala, biomedscan

investigatie coloana vertebrala

RMN Coloana Vertebrala biomedscan

La ce te poti astepta de la o fuziune spinala

În timpul fuziunii coloanei vertebrale

Ilustrație care arată hardware folosit pentru a îmbina coloana vertebrală din spatele gâtului.

Fuziune din spatele gâtului. Deschideți caseta de dialog pop-up. Ilustrație care arată hardware-ul folosit pentru a îmbina coloana vertebrală din partea din față a gâtului.

Fuziune din partea din față a gâtului. Deschideți caseta de dialog pop-up. Ilustrație care arată hardware-ul folosit pentru a fuziona coloana lombară.

Opțiuni de fuziune pentru partea inferioară a spatelui. Deschideți caseta de dialog pop-up.

Chirurgii efectuează fuziunea coloanei vertebrale în timp ce sunteți sub anestezie generală, astfel încât să rămâneți inconștient în timpul procedurii. Chirurgii au dezvoltat o varietate de tehnici pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale de fuziune spinală. Tehnica pe care o folosește chirurgul depinde de locația vertebrelor care urmează să fie fuzionate, de motivul fuziunii coloanei vertebrale și, în unele cazuri, de sănătatea generală și de forma corpului.

În general, procedura implică următoarele:

Incizie. Pentru a avea acces la vertebrele care sunt fuzionate, chirurgul face o incizie în una dintre cele trei locații: în gât sau spate direct peste coloana vertebrală, de fiecare parte a coloanei vertebrale sau în abdomen sau gât, astfel încât chirurgul să poată accesa coloana vertebrală din față.

Pregătirea grefei osoase. Grefele osoase care unesc de fapt două vertebre pot proveni dintr-o bancă de oase sau din propriul corp, de obicei din pelvis. Dacă este folosit propriul os, chirurgul face o incizie deasupra osului pelvin, îndepărtează o mică parte din acesta și apoi închide incizia.

Fuziune. Pentru a fuziona vertebrele în mod permanent, chirurgul plasează materialul grefei osoase între vertebre. Plăci metalice, șuruburi sau tije pot fi folosite pentru a ajuta la menținerea vertebrelor împreună în timp ce grefa osoasă se vindecă.

În cazuri selectate, unii chirurgi folosesc o substanță sintetică în loc de grefe osoase. Aceste substanțe sintetice ajută la promovarea creșterii osoase și la accelerarea fuziunii vertebrelor.

După fuziunea coloanei vertebrale

O spitalizare de două până la trei zile este de obicei necesară după fuziunea coloanei vertebrale. În funcție de locația și amploarea intervenției chirurgicale, este posibil să aveți o anumită durere și disconfort, dar durerea poate fi de obicei controlată bine cu medicamente.

După ce plecați acasă, contactați-vă medicul dacă prezentați semne de infecție, cum ar fi:

 • Roșeață, sensibilitate sau umflare
 • Drenajul plăgii
 • Tremurând frisoane
 • Febră mai mare de 100,4 F (38 C)

Poate dura câteva luni pentru ca oasele afectate ale coloanei vertebrale să se vindece și să fuzioneze.

Rezultatele fuziunii spinale

Fuziunea coloanei vertebrale este de obicei un tratament eficient pentru fracturi, deformări sau instabilitate a coloanei vertebrale. Dar rezultatele studiului sunt mai amestecate atunci când cauza durerii de spate sau de gât este neclară. În multe cazuri, fuziunea coloanei vertebrale nu este mai eficientă decât tratamentele nechirurgicale pentru durerile de spate nespecifice.

 

Poate fi dificil să fii sigur despre ce anume îți cauzează durerea de spate, chiar dacă o hernie de disc sau pinteni osoși apar pe raze X.

 
Consultatii Neurologie - BiomedScan

Vezi Servicii Neurologie

Surse

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

Trimite mesaj
1
Aveți nevoie de ajutor?
Buna ziua,
Cu ce informații vă putem ajuta?