Cand vine vorba de inima ta, nu esti singur. Inima ta este un organ incredibil de important care trebuie ingrijit si hranit. Pentru oricine cauta o clinica de cardiologie in zona lor, acest articol va putea sa va ajute sa gasiti cel mai bun loc pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Cu atat de multe clinici diferite, poate fi greu sa stii care este cea potrivita pentru tine. Dar cu acest ghid de intrebari pe care sa vi le puneti inainte de a alege o clinica, va face procesul mult mai usor.

Factori de risc pentru boala cardiovasculara:

  • Creșterea vârstei
  • Genul Masculin
  • Fumatul
  • Colesterol ridicat in sânge
  • Tensiune arterială crescută
  • Inactivitate fizica
  • Obezitatea și supraponderalitatea.
Clinica de Cardiologie,Ekg,Ecografie

1.Alegerea unui doctor:

Inainte de a alege un cardiolog, este important sa luati in considerare mai intai ce procedura doriti. Procedurile clasice dintr-o consultatie la o clinica de cardiologie includ ecografia cardiaca, EKG-ul si pulsoximetria. Alte proceduri pot fi facute doar in cadrul unor clinici speciale, cum ar fi: angioplastia si stentarea, interventia chirurgicala de bypass cardiac, grefa de bypass arterial coronarian, interventia coronariana percutanata (PCI), defibrilatoare implantabile si dispozitive de gestionare a ritmului sau altele.
 
O data ce v-ati decis ce cautati, gasirea cardiologului potrivit poate fi o experienta provocatoare. Unii pacienti sunt familiarizati si multumiti cu cardiologii locali,dar altii cauta si vor o consultatie in cardiologie de la cei mai buni doctori si de la cea mai buna clinica de cardiologie, si aici ne aflam noi

2.Cum trebuie sa va pregatiti pentru o consultatie la o clinica de Cardiologie?

Exista mai multe lucruri pe care va trebui sa le aduceti la consultatia dvs. din orice clinica de cardiologie
  • In primul rand, veti avea nevoie de dosarele dvs. medicale, cum ar fi analize de sange (important colesterolul) si testele imagistice corespunzatoare.
  • De asemenea, ar trebui sa aduceti o lista a afectiunilor dvs. medicale si a gravitatii acestora. Daca aveti sau ati avut un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, asigurati-va ca aduceti o copie a fiselor medicale.
  • Va recomandam sa va prezentati valorile glicemiei, nivelul colesterolului si daca luati sau nu vreun medicament.
 
Daca nu stiti prea multe detalii, cereti-i medicului dumneavoastra de familie o lista cu toate medicamentele pe care le luati si cu analizele dvs.In plus, notati inclusiv suplimente fara prescriptie medicala si remedii pe baza de plante

In plus, Un modul ideal de a va stoca dosarele medicale:

  • Pastrati-le in starea originala, tiparita, nealterata timp de cel putin sase luni.
  • Este preferat o copie electronica a fiselor medicale.
  • Organizati-va dosarele medicale dupa subiect si, pentru fiecare categorie, utilizati un dosar de fisiere.

3.Importanta unei consultatii la o clinica de cardiologie

In domeniul medicinei cardiovasculare, consultatia cardiologica este importanta in stadiul incipient al tratamentului cardiovascular. Este important sa va diagnosticati boala cardiaca intr-un stadiu incipient folosind investigatii obisnuite neinvazive (ekg, ecografie, etc) astfel incat tratamentul sa poata incepe cat mai curand si cat mai usor posibil, fara necesitatea unor investigatii invazive.

4.Ce se intampla intr-o consultatie la o clinica de cardiologie?

O consultatie cardiologica are loc in cabinetul unui medic sau intr-un centru medical. In timpul consultatiei, medicul va va pune intrebari de ordin medical si intre timp, va va investiga inima cu ajutorul unor proceduri. Acest tip de consultare este de obicei scurt. Puteti primi, de asemenea, recomandari de tratament si modalitati de a va imbunatati starea. Este important ca medicul dumneavoastra sa stie despre simptomele dumneavoastra si va asigurati ca intelegeti ce se intampla cu inima si rolul pe care medicamentul il poate juca in tratarea afectiunii dumneavoastra.

4.1 Ekg

EKG-urile, cunoscute si sub numele de electrocardiograme, sunt un instrument important pentru diagnosticul bolilor de inima. Medicii care va vor efectua aceasta investigatie intr-o clinica de cardiologie diagnosticheaza bolile de inima folosind acest tip de test. Acest test este indispensabil unui cardiolog. De altfel, un EKG poate arata cat de repede bate inima, indiferent daca ritmul batailor inimii este constant sau neregulat si puterea si sincronizarea impulsurilor electrice care trec prin fiecare parte a inimii. Este posibil sa aveti un EKG ca parte a unui examen de rutina pentru depistarea bolilor de inima.

4.3 Ecografie

Ecografia este de mai multe tipuri este un examen imagistic neinvaziv.
 
Ecografia se foloseste pentru a vizualiza organele si tesuturile din interiorul corpului unui individ prin intermediul unui aparat care emite si receptioneaza ultrasunete. Aceasta procedura se realizeaza prin aplicarea unui gel pe piept ajuta undele sonore sa calatoreasca mai bine plasarea unei baghete cu ultrasunete numita traductor pe exteriorul pieptului, langa inima.
 
Pentru o clinica de cardiologie, aceasta interventie se numeste mai special ecocardiografie, si este folosita pentru a monitoriza activitatea inimii.

VEZI PACHETUL NOSTRU CE INCLUDE EKG + ECOGRAFIE +PULSOXIMETRIE SI CONSULTATIA

O intrebare…

Este greu sa-ti mentii inima sanatoasa, nu-i asa?
Nu este de mirare, cand atat de multe lucruri din lumea noastra conspira impotriva ei. Prea multa sare, zahar si grasimi.Prea mult stres. Prea multa sedentaritate. Prea mult alcool….
Asadar, daca vreodata ai simtit ca respiri greu, ai avut dureri in piept sau senzatia ca-ti “Sare inima din piept”, ar fi de ajutor sa iti faci o consultatie a inimii. Noi avem la clinica noastra de cardiologie un pachet adaptat oricui!
VEZI OFERTA NOASTRA