Gastroenterologie

Gastroenterologia este studiul functiei normale si al bolilor cu privire la  esofag, stomac, intestin subtire, colon si rect, pancreas, vezica biliara, ficat si caile biliare

 
Gastroenterologie
SUNA ACUM !

pentru o consultatie completa a abdomenului superior!

Pachet gastroenterologie:

CONSULTATIE GASTROENTEROLOGIE+ ECOGRAFIE ABDOMEN SUPERIOR

290 lei!

0219967

GASTROENTEROLOGII NOSTRI

Biomed Scan Recenzii

Recenzii Clinica Biomedscan
Recenzii Clinica Biomedscan

TARIFE GASTROENTEROLOGIE

PACHET GASTROENTEROLOGIE 1

Consultatie + Ecografie Abdomen Superior

290 lei

PACHET GASTROENTEROLOGIE 2

Consultatie + Ecografie Pelvis

290 lei

PACHET GASTROENTEROLOGIE 3

Consultatie + Ecografie Abdomen + Ecografie Pelvis

390 lei

Consultatie Initiala Gastroenterologie

199 lei

Ecografie Abdomen Superior

199 lei

Ecografie Pelvis

 

199 lei

Ecografie Abdomen + Pelvis

 

299 lei

Consultatia control

 

80 lei

INTREBARI FRECVENTE

Ecografia abdominala reprezinta o metoda neinvaziva prin care se
examineaza cu ajutorul ultrasunetelor organele din cavitatea
abdominala. Este utila pentru examinarea si diagnosticarea
patologiilor organelor parenchimatoase precum ficatul, splina, rinichii,
pancreasul dar si a veziculei biliare si a cailor biliare.
De asemenea cu ajutorul ecografiei abdominale se poate depista prezenta
patologica de lichid in cavitatea abdominala dar si in pleura sau
pericard.

 • La nivelul pancreasului – anomalii de marime si structura, existenta
  unor chisturi, pseudochisturi, hematoame, calcificari, calculi la nivelul
  ductului pancreatic sau tumori.
 • La nivelul ficatului: anomalii de marime,structura sau
  omogenitate,chisturi,alte tipuri de formatiuni intrahepatice,tumori
 • La nivelul colecistului: calculi, polipi, tumori
 • La nivelul splinei: anomalii de marime sau
  omogenitate, chisturi, tumori, splina accesorie
 • La nivel renal: anomalii de marime sau structura, calculi, chisturi sau
  tumori.

Ecografia abdominala este o procedura sigura care utilizeaza unde sonore de mica putere. Nu exista riscuri cunoscute.

Se recomanda sa nu mancati cu cel putin 5 ore inainte de ecografie. Exceptie fac pacientii care sufera de diabet zaharat.

Se recomanda sa consumati lichide NEGAZOASE 1-1.5 l cu 1-2 ore inainte de ecografie.

Se recomanda sa nu urinati cu cel putin 1 ora inainte de examinare.

Pacientii cu meteorism abdominal (balonare) vor lua carbune medicinal 3cp/zi cu minim o zi inainte de ecografie.

Inainte de procedura

De preferat sa veniti imbracat in doua piese (bluza si fusta/pantalon)

In timpul procedurii

 • Medicul, aplica pe sonda de ecografie  un gel incolor, inodor si care nu pateaza.
 • Sonda, aplicata la nivelul abdomenului, transmite ultrasunete care genereaza o cantitate de energie atunci cand intra in contact cu organele. La nivelul computerului conectat la sonda (transductor), aceasta energie(semnal) care se intoarce de la nivelul organelor , este analizat și transformat în imaginea vizibilă pe monitor în culorile alba și neagra.
 • Trebuie retinut ca ECOGRAFIA ESTE O METODA RAPIDA, NEIRADIANTA si NEINVAZIVA DIAGNOSTICA.

Dupa procedura.

Va puteti continua activitatea fara alte modificari.

Rezultate

In general, o ecografie abdominala dureaza 15-30 minute.

Rezultatul va fi redactat si dumneavoastra veti primi un exemplar.

 

Pentru specialitatea gastroenterologie nu avem contract cu Casa de Sanatate. Efectuam consultatii si investigatii doar contra cost.

 • este o ramură a medicinii care se ocupă cu studiul și tratamentul afecțiunilor sistemului digestiv, inclusiv a esofagului, stomacului, intestinului, ficatului, pancreasului și vezicii biliare. Gastroenterologii sunt medici specializați în diagnosticarea și tratarea problemelor digestive prin utilizarea unor tehnici precum ecografia, endoscopia, colonoscopia și biopsia. Ei pot trata o gamă largă de afecțiuni, de la afecțiuni simple precum indigestia la afecțiuni mai grave precum cancerul digestiv.

 

          Gastroenterologia este o ramură importantă a medicinii, deoarece sistemul           digestiv joacă un rol important în digestie, absorția nutrienților și eliminarea produsilor toxici din organism.

Iata o lista cu cateva dintre cele mai frecvente afectiuni din sfera gastroenterologiei:

 1. Abcesul rectal
 2. Adenoamele gastrointestinale
 3. Angiodisplazia
 4. Boala celiaca
 5. Boala Crohn
 6. Calculi biliari
 7. Cancerul de colon
 8. Cancerul de esofag
 9. Cancerul de ficat
 10. Cancerul de fiere
 11. Cancerul de pancreas
 12. Cancerul de rect
 13. Cancerul de stomac
 14. Colangite
 15. Colangiocarcinomul
 16. Colecistita (inflamarea vezicii biliare)
 17. Colite
 18. Colonul polipozic
 19. Diverticulita
 20. Enterite
 21. Enterocolite
 22. Esofagita de reflux
 23. Esofagul Barrett
 24. Fisurile anale
 25. Gastrite
 26. Gastropareza diabetică
 27. Hepatite
 28. Hernia hiatală
 29. Intoleranța la fructoză
 30. Intoleranța la lactoză
 31. Malabsorția
 32. Pancreatite
 33. Sindromul colonului iritabil
 34. Sindromul de intestin permeabil
 35. Steatoza hepatică (ficatul gras)
 36. Torsiunea de mezenter
 37. Ulcerul gastro-duodenal

 

 1. Abcesul rectal este o colecție de puroi în țesuturile din jurul anusului. Aceasta poate fi cauzată de o infecție, o inflamație sau o leziune. Simptomele pot include durere la nivelul anusului, dificultate la defecație și febră. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a combate infecția, drenarea abcesului și, în unele cazuri, chirurgie.
 2. Adenoamele gastrointestinale sunt creșteri benigne ale mucoasei intestinale. Ele pot apărea în orice parte a tractului gastrointestinal, dar sunt mai frecvente în colon și rect. Adenoamele pot deveni canceroase dacă nu sunt tratate, de aceea este important să le detectați și să le îndepărtați la timp.
 3. Angiodisplazia este o afecțiune în care vasele de sânge din pereții intestinului sunt subdezvoltate sau anormale. Aceasta poate duce la sângerări și anemie. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla sângerările sau chirurgie pentru a îndepărta vasele de sânge anormale.
 4. Boala celiacă este o afecțiune autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă mucoasa intestinului după ce persoana respectivă mănâncă gluten, o proteină care se găsește în grâu, orz și secară. Simptomele pot include diaree, balonare, scădere în greutate și oboseală. Tratamentul constă în evitarea glutenului, ceea ce poate ameliora simptomele și poate împiedica deteriorarea mucoasei intestinale.
 5. Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie cronică a intestinului. Aceasta poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, dar este mai frecventă în intestinele subțiri și colon. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale, scădere în greutate și febră. Tratamentul poate include medicamente pentru a controla inflamarea și pentru a ameliora simptomele, precum și, în unele cazuri, chirurgie, pentru a indeparta portiunile afectate ale intestinului.
 6. Calculii biliari sunt depozite solide de bilă care se formează în vezica biliară sau în conductele biliare. Ei pot cauza durere abdominală, greață și febră. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a dizolva calculii sau chirurgie pentru a îndepărta vezica biliară sau pentru a îndepărta calculii.
 7. Cancerul de colon este o formă de cancer care se dezvoltă în mucoasa colonului. Simptomele pot include schimbări ale tranzitului intestinal, sângerări rectale și dureri abdominale. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 8. Cancerul de esofag este o formă de cancer care se dezvoltă în mucoasa esofagului, tubul care transportă alimentele de la gură la stomac. Simptomele pot include disfagie (dificultate la înghițire), tuse persistentă și pierdere în greutate. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 9. Cancerul de ficat este o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul hepatic. Simptomele pot include pierdere în greutate, oboseală și durere abdominală. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 10. Cancerul de fiere este o formă de cancer care se dezvoltă în vezica biliară. Simptomele pot include durere abdominală, greață și febră. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta vezica biliară sau tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 11. Cancerul de pancreas este o formă de cancer care se dezvoltă în pancreas. Simptomele pot include pierdere în greutate, durere abdominală și diabet. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 12. Cancerul de rect este o formă de cancer care se dezvoltă în mucoasa rectului. Cauzele exacte ale cancerului de rect nu sunt cunoscute, dar factorii de risc pot include polipii rectali, dieta bogată în grăsimi și fumatul. Simptomele pot include schimbări ale tranzitului intestinal, sângerări rectale și durere abdominală. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, radioterapie și chimioterapie.
 13. Cancerul de stomac este o formă de cancer care se dezvoltă în mucoasa stomacului. Simptomele pot include pierdere în greutate, durere abdominală și scăderea apetitului. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 14. Colangita este o infecție a conductelor biliare care transportă bilă de la ficat la intestin. Simptomele pot include durere abdominală, febră și icter. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a combate infecția și, în unele cazuri, chirurgie.
 15. Colangiocarcinomul este o formă de cancer care se dezvoltă în conductele biliare. Simptomele pot include durere abdominală, febră și icter. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta tumora, chimioterapie sau radioterapie.
 16. Colecistita este o inflamare a vezicii biliare. Aceasta poate fi cauzată de obstrucția conductelor biliare sau de o infecție. Simptomele pot include durere abdominală, febră și greață. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a combate infecția și, în unele cazuri, chirurgie pentru a îndepărta vezica biliară
 17. Colitele sunt inflamări ale mucoasei colonului. Există mai multe tipuri de colite, inclusiv colita ulcerativă și colita microscopică. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale și sângerări rectale. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla inflamarea și pentru a ameliora simptomele, precum și, în unele cazuri, chirurgie.
 18. Colonul polipozic este o afecțiune în care se formează mai multi polipi în colon. Polipii sunt creșteri benigne ale mucoasei colonului. Ei pot deveni canceroși dacă nu sunt tratați, de aceea este important să fie detectați și îndepărtați la timp. Simptomele pot include schimbări ale tranzitului intestinal și sângerări rectale. Tratamentul poate include chirurgie pentru a îndepărta polipii sau colonoscopie pentru a detecta și îndepărta polipii.

 

 1. Diverticulita este o inflamare a diverticulilor, saci mici care se formează în pereții colonului. Simptomele pot include durere abdominală, febră și diaree. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla inflamarea și pentru a ameliora simptomele, precum și, în unele cazuri, chirurgie.
 2. Enteritele sunt inflamații ale mucoasei intestinului subțire. Există mai multe tipuri de enterite, inclusiv enterita Crohn și enterita colagenoasă. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale și scădere în greutate. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla inflamarea și pentru a ameliora simptomele, precum și, în unele cazuri, chirurgie.
 3. Enterocolitele sunt inflamări ale mucoasei intestinului atât subțire, cât și gros. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale și scădere în greutate. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla inflamarea și pentru a ameliora simptomele, precum și, în unele cazuri, chirurgie.
 4. Esofagita de reflux este o inflamare a esofagului cauzată de refluxul acidului din stomac înapoi în esofag. Simptomele pot include disfagie (dificultate la înghițire), arsuri la stomac și tuse persistentă. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a reduce producția de acid gastric și pentru a îmbunătăți motilitatea esofagului.
 5. Esofagul Barrett este o afecțiune în care mucoasa esofagului este înlocuită cu țesut similar cu cel din stomac. Aceasta poate duce la esofagita de reflux și poate fi un factor de risc pentru cancerul esofagian. Simptomele pot include disfagie și arsuri la stomac. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a reduce refluxul acidului și pentru a îmbunătăți motilitatea esofagului, precum și, în unele cazuri, chirurgie pentru a îndepărta țesutul afectat.
 6. Fisurile anale sunt crăpături dureroase în pielea din jurul anusului. Ele pot fi cauzate de constipație, diaree sau sforăit anal. Simptomele pot include durere la defecație și sângerări rectale. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a ameliora durerea și pentru a îmbunătăți motilitatea intestinală, precum și, în unele cazuri, chirurgie pentru a îndepărta țesuturile afectate.
 7. Gastritele sunt inflamări ale mucoasei stomacului. Aceasta poate fi cauzată de infecții, medicamente sau abuzul de alcool. Simptomele pot include durere abdominală, greață și pierdere în greutate. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a neutraliza acidul gastric și pentru a ameliora inflamarea, precum și evitarea factorilor care cauzează gastrită.
 8. Gastropareza diabetică este o afecțiune în care motilitatea musculară a stomacului este afectată, ceea ce poate împiedica digerarea alimentelor. Aceasta poate fi cauzată de diabetul zaharat și poate fi înrăutățită de medicamente care încetinesc motilitatea stomacului. Simptomele pot include senzație de sațietate după mese mici, greață și pierdere în greutate. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a îmbunătăți motilitatea stomacului și controlul glicemiei.

 

 

 1. Hepatitele sunt infecții ale ficatului care pot fi cauzate de virusuri sau de alți factori. Există mai multe tipuri de hepatite, inclusiv hepatita A, hepatita B și hepatita C. Simptomele pot include durere abdominală, febră, oboseală și icter. Tratamentul poate include administrarea de medicamente antivirale sau imunoglobuline și, în unele cazuri, chirurgie.
 2. Hernia hiatală este o afecțiune în care porțiunea superioară a stomacului trece prin hiatul diafragmei în cavitatea toracică. Aceasta poate cauza refluxul acidului gastric în esofag și poate duce la esofagita de reflux. Simptomele pot include disfagie, arsuri la stomac și tuse persistentă. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a reduce refluxul acidului și pentru a îmbunătăți motilitatea esofagului, precum și, în unele cazuri, chirurgie pentru a repoziționa stomacul.
 3. Intoleranța la fructoză este o afecțiune în care organismul nu poate digera fructoza, un tip de zahăr care se găsește în fructe, legume și miere. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale și scădere în greutate. Tratamentul poate include limitarea consumului de alimente care conțin fructoză și suplimentarea cu enzime digestive.
 4. Intoleranța la lactoză este o afecțiune în care organismul nu poate digera lactoza, zahărul care se găsește în lapte și produse lactate. Simptomele pot include diaree, dureri abdominale și flatulență. Tratamentul poate include limitarea consumului de alimente care conțin lactoză și suplimentarea cu enzime digestive.
 5. Malabsorția este o afecțiune în care organismul nu poate absorbi suficiente substanțe nutritive din alimente. Aceasta poate fi cauzată de probleme cu intestinul sau de carențe de enzime digestive. Simptomele pot include scădere în greutate, diaree și dureri abdominale. Tratamentul poate include suplimentarea cu vitamine și minerale, modificarea dietei pentru a include alimente care sunt mai ușor de digerat și administrarea de enzime digestive suplimentare, dacă este necesar.
 6. Pancreatitele sunt inflamări ale pancreasului. Aceasta poate fi cauzată de consumul excesiv de alcool, de probleme cu canalul pancreatic sau de alte cauze. Simptomele pot include durere abdominală, greață și vărsături. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla durerea și inflamarea și, în unele cazuri, chirurgie.
 7. Sindromul colonului iritabil (IBS) este o afecțiune gastrointestinală care poate cauza dureri abdominale, diaree și constipație. Cauza exactă a IBS nu este cunoscută, dar poate fi legată de probleme cu motilitatea intestinală și de sensibilitatea crescută a intestinului la stimuli externi. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a controla simptomele și modificarea dietei pentru a evita alimentele care pot agrava IBS.
 8. Sindromul de intestin permeabil este o afecțiune în care mucoasa intestinală devine permisivă și permite pătrunderii de substanțe nedigerate în sânge. Aceasta poate cauza probleme de sănătate, inclusiv alergii și sensibilități alimentare. Tratamentul poate include modificarea dietei pentru a exclude alimentele care pot agrava permeabilitatea intestinală și administrarea de suplimente care pot îmbunătăți funcția intestinală.

 

 1. Steatoza hepatică (ficatul gras) este o afecțiune în care ficatul conține o cantitate mare de grăsime. Aceasta poate cauza inflamații și poate duce la boli hepatice grave, precum ciroza sau cancerul hepatic. Cauzele pot include consumul excesiv de alcool, obezitatea și diabetul. Tratamentul poate include modificarea dietei pentru a reduce consumul de grăsimi și a controla nivelul de zahăr din sânge, precum și pierderea în greutate.
 2. Torsiunea de mezenter este o afecțiune în care mezenterul (țesutul care susține intestinele) se răsucește și poate opri circulația sângelui către intestine. Aceasta poate cauza gangrenă și poate fi fatală dacă nu este tratată rapid. Simptomele pot include durere abdominală severă, vărsături și diaree. Tratamentul necesită în general intervenție chirurgicală urgentă pentru a îndepărta torsiunea și pentru a îmbunătăți circulația sângelui către intestine.
 3. Ulcerul gastro-duodenal este o leziune dureroasă a mucoasei stomacului sau duodenului (primul segment al intestinului subțire). Cauzele pot include infecția cu bacteria Helicobacter pylori sau consumul excesiv de medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS). Simptomele pot include durere abdominală, pierdere în greutate și sângerări digestive. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru a îndepărta infecția cu H. pylori și pentru a reduce producția de acid gastric, precum și evitarea AINS-urilor.

 

Acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile gastrointestinale posibile. Este important să vă vedeți medicul dacă aveți simptome persistente sau severe care vă îngrijorează sau dacă vă simțiți rău după mese.

Medicul specialist gastroenterolog poate evalua simptomele și poate recomanda tratamentul potrivit pentru afecțiunea dvs. specifică.

Vezi Recenzii Gastroenterologie!

 

Mihnea T.

 
Am fost astăzi la doamna doctor Adina Mioara Bosonea cu tatăl meu. A fost o experiență foarte plăcută: punctuală, m-a chemat să-mi explice și mie următorii pași, rabdatoare, cu o atitudine prietenoasă și ne-a răspuns la toate întrebările.
O recomand!
 

Caliopia Cristina D.

 
Servicii bune și rapide! O super doctoriță la gastroenterologie, atentă, rabdatoare, care îți vorbește cald și îți explică totul cu atenție și detalii.
 

Bianca G.

 
Servicii de calitate, Doamna Dr. Boșonea Alina a dat dovada de profesionalism si empatie!
 
Recomand cu încredere serviciile Biomed Scan
 

Andrei Robert G.

Local Guide · 23 de recenzii
 
Cele mai bune servicii medicale private de cardiologie și gastroenterologie! Am fost pe data de 7.12 la domnul doctor Mărghescu (cardiologie), care mi-a explicat un diagnostic pus rapid și mi-a oferit alternative. Pe 12.12 am avut o întâlnire la Biomedscan pentru gastroenterologie, cu doamna doctor Adina Boșonea, și am fost foarte mulțumită de ea! Sunt niște medici extraordinari pe care îi recomand oricui.
 
 

Sorin F.

Local Guide · 9 recenzii
 
Sunt foarte mulțumit de modul în care am fost primit, împreună cu tatăl meu - pentru care am făcut programarea în vederea unui consult la Gastroenterologie. Dr. Boșonea Adina - un medic bine pregătit profesional, foarte amabilă și răbdătoare.
 
 
 

Violeta V.

 
Mulțumesc întregii echipe care mi-au acordat toată atenția în momentul investigației efectuate de fiecare dată când am fost. O echipă de profesioniști, devotați muncii lor. Recomand cu încredere toate serviciile pe care le oferă clinica: RMN, Cardiologie, gastroenterologie, ortopedie.