fb

CE ESTE COTUL TENISMENULUI?

Cotul tenismenului, problema cunoscuta si sub denumirea de epicondilita laterala, este o afecțiune dureroasă care apare atunci când tendoanele din cot sunt suprasolicitate, de obicei din cauza efectuarii de mișcări repetitive ale încheieturii și a brațului.

În ciuda numelui său, sportivii nu sunt singurii oameni care dezvoltă cot de tenis. Persoanele ale căror meserii prezintă tipurile de mișcări care pot duce la cotul tenismenului, includ: instalatorii, pictorii, tâmplarii și măcelarii.

Durerea din epicondilita laterala apare în primul rând acolo unde tendoanele mușchilor antebrațului se atașează la o umflătură osoasă din exteriorul cotului. Durerea se poate răspândi și în antebraț și im încheietura mâinii.

Odihna si antiinflamatoarele ajută adesea la ameliorarea durerii in cazul cotului tenismenului. Dacă tratamentele conservatoare nu ajută sau dacă simptomele sunt invalidante, medicul dumneavoastră vă poate sugera o intervenție chirurgicală.

cotul tenismenului

investigatie diplopie

RMN cerebral biomedscan

 

CARE SUNT SIMPTOMELE?

Simptomele cotului tenismenului se dezvoltă treptat. În majoritatea cazurilor, durerea începe ca fiind unsa ușoară și se agravează încet în săptămâni și luni. De obicei, nu există o leziune specifică asociată cu debutul simptomelor.

Semnele și simptomele comune ale cotului de tenismen includ:

 • Durere sau arsură pe partea exterioară a cotului
 • Rezistență slabă la prindere
 • Uneori, durerea noaptea

Simptomele sunt adesea agravate cu activitatea antebrațului, cum ar fi ținerea unei rachete de tenis, rotirea unei chei sau strângerea mâinii. Brațul dominant este cel mai adesea afectat; cu toate acestea, ambele brațe pot fi afectate.

Durerea asociată cu cotul de tenis poate radia din exteriorul cotului în braț și încheietura mâinii. Durerea și slăbiciunea pot face dificilă:

 • Apucarea unui obiect
 • Închiderea/deschiderea unei usi
 • Ținerea unei cesti de cafea in mana
 
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele RMN pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi pret RMN 1.5 Tesla / 3 Tesla

Daca ai nevoie de o programare RMN, o poți face usor la noi pe site sau prin telefon !

rmn bucuresti biomedscan

CARE SUNT CAUZELE?

Cauza cotului tenismenului  provine din repetarea mișcărilor incorecte ale brațului. Acest lucru poate duce la mici ruperi în atașamentul tendonului la cot. În tenis, acest lucru se traduce prin mișcarea de lovire a unei mingi cu o rachetă.

Cel mai adesea, mușchii extensori devin dureroși din cauza acestei defecțiuni a tendonului. Mușchii extensori sunt cei care îndreaptă încheietura mâinii in conditii fiziologice.

Cotul tenismenului este asociat cu extensia degetelor și a încheieturii mâinii. Acesta este genul de mișcare care permite persoanei să „prindă” încheietura mâinii.

Cotul tenismenului poate proveni din activități zilnice, cum ar fi:

 • folosind foarfece
 • tăierea alimentelor tari
 • gradinarit
 • activități sportive care implică cantități mari de aruncare
 • înot
 • lucru manual care presupune rotirea sau ridicarea repetată a încheieturii mâinii, cum ar fi instalarea sanitară, tastarea sau zidirea.
 • Uneori, nu există o cauză aparentă.

Cotul de tenis este o suprasolicitare și o leziune musculară. Cauza este contracția repetată a mușchilor antebrațului pe care îi folosiți pentru a îndrepta și ridica mâna și încheietura mâinii. Mișcările repetate și stresul asupra țesutului pot duce la o serie de mici lacrimi în tendoane care atașează mușchii antebrațului la proeminența osoasă din exteriorul cotului.

FACTORI DE RISC:

Factorii care vă pot crește riscul de epicondilita laterala includ:
 • Vârstă. În timp ce cotul de tenis afectează persoanele de toate vârstele, este cel mai frecvent la adulții cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.
 • Ocupaţie. Persoanele care au locuri de muncă care implică mișcări repetitive ale încheieturii mâinii și brațului sunt mai susceptibile de a dezvolta cot de tenis. Exemplele includ instalatori, pictori, dulgheri, măcelari și bucătari.
 • Anumite sporturi. Participarea la sporturi cu rachete vă crește riscul de cot de tenis, mai ales dacă utilizați o tehnică slabă de accident vascular cerebral.
cotul tenismenului, biomedscan

Epicondilita laterala

CUM SE POATE DIAGNOSTICA COTUL TENISMENULUI?

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda teste suplimentare pentru a exclude alte cauze ale problemei dumneavoastră.

Razele X. Aceste teste oferă imagini clare ale structurilor dense, cum ar fi osul. Acestea pot fi luate pentru a exclude artrita cotului.

Scanare prin rezonanță magnetică (RMN). RMN oferă imagini ale țesuturilor moi ale corpului, inclusiv ale mușchilor și tendoanelor. O scanare RMN poate fi comandată pentru a determina gradul de deteriorare a tendonului sau pentru a exclude alte leziuni. Dacă medicul dumneavoastră consideră că simptomele dvs. ar putea fi legate de o problemă a gâtului, acesta poate comanda o scanare RMN a gâtului pentru a vedea dacă aveți o hernie de disc sau modificări artritice la nivelul gâtului. Ambele condiții pot produce dureri de braț.

 
RMN
Investigații RMN GRATUITE pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.

RMN GRATUIT

Investigații pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.

Află mai multe informații

Vezi Servicii RMN

Surse

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

Trimite mesaj
1
Aveți nevoie de ajutor?
Buna ziua,
Cu ce informații vă putem ajuta?