Examinarea RMN pelvis poate depista diferite afectari ale organelor de la acest nivel:

 • vezica urinara
 • regiunea recto-sigmoidiana
 • la femei: uterul si ovarele
 • la barbati prostata si veziculele seminale, putand depista prezenta tumorilor, sangerarilor, infectiilor si a diferitelor obstacole.
 
RMN

Investigatie RMN

Biomedscan

 

PREGATIREA PACIENTULUI

Pentru efectuarea examinarii RMN pelvis nu este necesara o pregătire specială. De regulă nu este nevoie să vă modificaţi modul de alimentaţie şi nici să renunţaţi la anumite activităţi zilnice.

 1. Pacientul semneaza un document prin care intelege riscului efectuarii RMN si este de acord sa semneze testul
 2. Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal, dispozitivele de metal, dispositive de auz, placi dentare, orice tip de bijuterii, intr-ucat exista riscul ca aceste obiecte sa fie atrase de magnetul folosit pentru efectuarii testului
 3. Pacientul se dezbraca in functie de zona in care se efectueaza examinarea.Exista cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine daca nu incomodeaza
 4. Pacientul foloseste un halat oferit de clinica. In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.
 

EFECTUAREA INVESTIGATIEI RMN

In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul.
In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala. De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinarii. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.
Este foarte important ca pacientul sa nu miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente. Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.
In cazul in care este necesara utilizarea unei substante de contrast, aceasta va fi administrata la nivelul venelor periferice ale bratului pacientului.

ELIBERAREA REZULTATULUI

Rezultatul scris va fi eliberat in aproximativ 2-10 zile lucratoare din momentul efectuarii investigatiei.
Pacientul va primi film, CD si interpretare scrisa.

ACTE NECESARE IN MOMENTUL PREZENTARII LA PROGRAMARE:

 • Act de identitate,
 • Bilet de trimitere si card de sanatate pentru pacientii asigurati CASMB
  Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii, CD cu examinarile imagistice anterioare)
 • Analize de sange: creatinina serica si RFG (rata filtrarii glomerulare) in cazul administrarii substantei de contrast.
RMN Pelvis - iRM - Investigatii de inalta performanta pentru tine!

investigatie RMN biomedscan

FAQ

Ce afecțiuni poate diagnostica RMN-ul de Pelvis?

Examinarea RMN pelvină poate depista diferite afectări ale organelor de la acest nivel:

 • vezica urinară
 • regiunea recto-sigmoidiană
 • la femei: uterul și ovarele
 • la bărbați prostata și veziculele seminale, putând depista prezența tumorilor, sângerărilor, infecțiilor și a diferitelor obstacole.

Este nevoie de o pregătire specială înainte de a efectua o investigație RMN Pelvină?

Pentru efectuarea examinării RMN Pelvis nu este necesară o pregătire specială. De regulă nu este nevoie să vă modificaţi modul de alimentaţie şi nici să renunţaţi la anumite activităţi zilnice.
E preferabil totuși ca examinarea să fie făcută pe stomacul gol sau după un mic dejun ușor (cu 4-6 ore înainte de examinare) pentru a reduce peristaltismul intestinal (mișcări sub formă de unde ale intestinului, provocate de contracția și relaxarea periodică a musculaturii netede a acestuia).