EXAMINAREA RMN ABDOMEN are aplicabilitate in: 

Examinarea RMN abdominala poate depista diferite afectari ale organelor precum rezenta tumorilor, a proceselor infectioase, a obstacolelor de la nivelul urmatoarelor viscere:

 • ficat si caile biliare
 • colecist
 • pancreas
 • splina
 • glande suprarenale
 • rinichi si caile urinare.
 
RMN cerebral, rmn cu substanta de contrast

Investigatie RMN

Biomedscan

 

PREGATIREA PACIENTULUI

Pentru efectuarea examinarii RMN Abdomen pacientul trebuie sa tina o dieta.Cu o zi inainte de investigatie trebuie excluse fibrele dure, bauturile carbogazoase, painea neagra sau produsele lactate.

In ziua examinarii, investigatia se efectueaza pe stomacul gol, cu ultima masa inainte cu 6-8 ore de inceperea studiului.

Pacientul trebuie sa aduca toate documentele medicale legate de zona de interes, extrasele postoperatorii, datele examinarilor precedente, precum RMN, Ecografii, CT.

Aceste informatii sunt necesare medicului radiolog inainte de procedura de diagnosticare pentru a cerceta si planifica optim cursul investigatiei.

 1. Pacientul semneaza un document prin care intelege riscului efectuarii RMN si este de acord cu testul.
 2. Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal, dispozitivele de metal, dispositive de auz, placi dentare, orice tip de bijuterii, intr-ucat exista riscul ca aceste obiecte sa fie atrase de magnetul folosit pentru efectuarii testului
 3. Pacientul se dezbraca in functie de zona in care se efectueaza examinarea.Exista cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine daca nu incomodeaza
 4. Pacientul foloseste un halat oferit de clinica.
 5. In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele RMN pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi pret RMN 1.5 Tesla / 3 Tesla

Daca ai nevoie de o programare RMN, o poți face usor la noi pe site sau prin telefon !

rmn bucuresti biomedscan

EFECTUAREA INVESTIGATIEI RMN ABDOMINAL

In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul.

In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala. De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinarii. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.

Este foarte important ca pacientul sa nu miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente.

Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.

In cazul in care este necesara utilizarea unei substante de contrast, aceasta va fi administrata la nivelul venelor periferice ale bratului pacientului.

ELIBERAREA REZULTATULUI

Rezultatul scris va fi eliberat in aproximativ 2-10 zile lucratoare din momentul efectuarii investigatiei.
Pacientul va primi film, CD si interpretare scrisa.

ACTE NECESARE IN MOMENTUL PREZENTARII LA PROGRAMARE:

 • Act de identitate,
 • Bilet de trimitere si card de sanatate pentru pacientii asigurati CASMB
  Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii, CD cu examinarile imagistice anterioare)
 • Analize de sange: creatinina serica si RFG (rata filtrarii glomerulare) in cazul administrarii substantei de contrast.
boala Paget

investigatie RMN

CLINICA RMN Biomedscan

 

Intrebari frecvente

Ce afecțiuni poate diagnostica RMN-ul abdominal?

Examinarea RMN abdominală poate depista diferite afectări ale organelor de la acest nivel: ficat, colecist, pancreas, splină, glande suprarenale, rinichi putând vizualiza prezența tumorilor, a proceselor infecțioase, a obstacolelor căilor biliare sau urinare.

În cât timp sunt gata rezultatele RMN și cum sunt eliberate?

Rezultatele scrise ale investigațiilor RMN vor fi eliberate în 2-10 zile lucratoare din momentul efectuării investigației.
Pacientul va primi film, CD și interpretare scrisă.

Cum trebuie să se pregătească pacientul pentru RMN?

Pacientul trebuie să țină o dietă. Cu o zi înainte de investigație trebuie excluse din alimentație fibrele dure, băuturile carbogazoase, pâinea neagră, produsele lactate. În ziua examinării, investigația se efectuează pe stomacul gol, ultima masă trebuie luată cu minim 6-8 ore înainte de examinare.

 

Cat dureaza un RMN Abdomen si Pelvis?

RMN Abdomen Nativ dureaza aproximativ 30 de minute, RMN Pelvis Nativ dureaza tot 30 de minute.
Daca este nevoie de administrarea substantei de contrast, secventele de scanare suplimentare prelungesc timpul total cu inca aproximativ 15 – 20 de minute.

RMN
Investigații RMN GRATUITE pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.

RMN GRATUIT

Investigații pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.

Află mai multe informații

Clinica BiomedScan Recenzii

Recenzii Biomedscan
Biomedscan Recenzii