RMN articulatii poate evidentia afectari ale sistemului osos sau articular precum:

 • artrite
 • afectari ale articulatiei temporomandibulare
 • probleme ale maduvei osoase
 • tumori osoase
 • afectari ale cartilajului
 • rupturi de ligamente sau tendoane
 • infectii articulare

Investigatia RMN poate afirma cu precizie daca un os este rupt sau nu, atunci cand radiografia este neclara; RMN se foloseste cel mai frecvent pentru depistarea afectiunilor osoase sau articulare

 
RMN

Investigatie RMN Articulatii

Biomedscan

PREGATIREA PACIENTULUI

Pentru efectuarea examinarii RMN articulatii nu este necesara o pregătire specială. De regulă nu este nevoie să vă modificaţi modul de alimentaţie şi nici să renunţaţi la anumite activităţi zilnice.

 1. Pacientul semneaza un document prin care intelege riscului efectuarii RMN si este de acord sa semneze testul
 2. Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal, dispozitivele de metal, dispositive de auz, placi dentare, orice tip de bijuterii, intr-ucat exista riscul ca aceste obiecte sa fie atrase de magnetul folosit pentru efectuarii testului
 3. Pacientul se dezbraca in functie de zona in care se efectueaza examinarea.Exista cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine daca nu incomodeaza
 4. Pacientul foloseste un halat oferit de clinica. In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.
 

EFECTUAREA INVESTIGATIEI RMN

In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul.
In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala. De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinarii. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.
Este foarte important ca pacientul sa nu miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente. Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.
In cazul in care este necesara utilizarea unei substante de contrast, aceasta va fi administrata la nivelul venelor periferice ale bratului pacientului.

ELIBERAREA REZULTATULUI

Rezultatul scris va fi eliberat in aproximativ 2-10 zile lucratoare din momentul efectuarii investigatiei.
Pacientul va primi film, CD si interpretare scrisa.

ACTE NECESARE IN MOMENTUL PREZENTARII LA PROGRAMARE:

 • Act de identitate,
 • Bilet de trimitere si card de sanatate pentru pacientii asigurati CASMB
  Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii, CD cu examinarile imagistice anterioare)
 • Analize de sange: creatinina serica si RFG (rata filtrarii glomerulare) in cazul administrarii substantei de contrast.
Rmn Articulatii - iRM - Investigatii de inalta performanta pentru tine!

investigatie genunchi

RMN Articulatii biomedscan

FAQ

1.Ce afecțiuni pot fi diagnosticate cu ajutorul RMN articulații?

RMN-ul articular poate evidenția afectări ale sistemului osos sau articular, ca artrite, afectări ale articulației temporomandibulare, probleme ale măduvei osoase, tumori osoase, afectări ale cartilajului, rupturi de ligamente sau tendoane sau infecții.
RMN poate afRMNa cu precizie dacă un os este rupt sau nu, atunci când radiografia este neclară. RMN se folosește cel mai frecvent pentru depistarea afecțiunilor osoase sau articulare.

2.Când este recomandat RMN de genunchi?

Investigația RMN la genunchi este indicată în situațiile în care durerea de genunchi este de cauză neprecizată și nu poate fi explicată prin diagnostic clinic. Oferă imagini detaliate atunci când radiografia nu este concludentă, în cazul fracturilor osoase incerte, în diagnosticul artritei (de cauză inflamatorie), a tumorilor osoase, a infecțiilor osoase și periosoase, în evaluarea cartilajului articular, meniscurilor articulare, ligamentelor și tendoanelor.
RMN de genunchi este indicat și în patologiile acute (rupturi de menisc, rupturi ligamentare, leziuni cartilaginoase, leziuni tendinoase, rupturi musculare și fracturi) sau cronice (modificările artrozice, sinovite, bursite, patologii tumorale, displaziile congenitale și instabilități articulare).