Cauti clinica RMN Bucuresti, cu aparatura de top, echipa medicala dedicata
si totodata cu preturi echilibrate ?


Descopera tarifele RMN pe care le oferim în clinicile noastre !
Daca ai nevoie de o programare RMN, o poți face usor la noi pe site sau apelează-ne, iar noi te ajutăm cu restul .
ISTORIC
Clinica RMN Biomedscan efectueaza de 9 ani investigatii RMN in Bucuresti, in Policlinica Titan, bd. Nicolae Grigorescu 41, sector 3.
Suntem specializati in imagistica prin rezonanta magnetica – iRM, cu o experienta vasta in patologiile abordate (Rmn cerebral, Rmn coloana, Rmn genunchi, Rmn Mamar, Rmn abdominal, Angio RMN etc.), scanand in acesti ani peste 92.000 de pacienti.
Recenziile lor reprezinta cea mai mare satisfactie a noastra !
ECHIPAMENTE
Sistemele noastre RMN sunt produse de cele mai performante companii – Siemens si General Electric, cu rezonanta magnetica atat de 1,5 Tesla cat si de 3 Tesla.
De altfel, suntem printre putinele clinici RMN private din Bucuresti care au in dotare un aparat RMN 3 Tesla (GE Signa HDxt), ce ofera preturi RMN foarte abordabile.
SERVICIILE NOASTRE RMN BUCURESTI – POLICLINICA TITAN
Te ajutam cu efectuarea examinarilor prin rezonanta magnetica, atat RMN cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, cat si contra cost, la un pret RMN echilibrat. De asemenea, efectuam iRM si pentru asiguratii societatilor de asigurare partenere din Romania, precum Allianz, Asirom, Europ-Assistance, Signal iDuna.
Programul nostru:
Luni – Vineri: 08-00, Weekend: 09-20

RMN GRATUITE
Investigații pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări” pentru pacienții asigurați.
IMPORTANT !
Plata investigatiilor RMN poate fi facuta si in rate daca ai Card Avantaj (de la Credit Europe Bank) sau card Star Credit (de la Banca Transilvania).
Echipa medicala este formata din peste 24 de medici radiologi primari sau specialisti si asistenti-operatori RMN de inalta conduita si, mai presus de toate, cu o vasta experienta in scanarea si interpretarea investigatiilor prin rezonanta magnetica.
Accesul la clinica de imagistica Biomed Scan – RMN Bucuresti este extrem de facil, fiind pozitionati langa statia de autobuz 101, 102 sau 311 si statia de metrou Titan in proximitate (vezi detalii aici).
Clinica RMN Bucuresti Biomed Scan este acreditata si certificata conform standardului ISO 9001:2008.
Te asteptam cu drag. Suna acum pentru o programare rapida!
Ce este RMN-ul
Scanarea RMN (sau IRM) este o tehnică de varf a imagisticii medicale care utilizează câmpuri magnetice puternice, unde radio și un computer performant pentru a produce imagini detaliate ale structurilor corpului.
Este o metodă de investigație paraclinică ce aduce informații semnificative anatomice (referitor la structura regiunii examinate), dar și informații fiziologice (referitor la funcțiile corpului).
Uneori, RMN vine în completarea altor investigații, de exemplu când examinarea CT, radiografia sau ecografia nu sunt concludente pentru stabilirea unui diagnostic sau nu oferă un răspuns complet.
Ce presupune investigația RMN? Este periculoasă pentru sănătate?
Scanerul pentru iRM este un tub înconjurat de un magnet de formă cilindrică. Pacientul este plasat pe un pat mobil care se introduce în magnet. ***De stiut: RMN este deschis la ambele capete.
Scanarea iRM este o tehnică nedureroasă, care are avantajul că nu folosește razele X, așadar nu expune pacientul la radiații. Nu există riscuri sau efecte secundare cunoscute ale unei scanări IRM, în schimb există multiple beneficii.
Acestea se referă în special la exactitatea în detectarea de anomalii structurale, de compoziție și de funcționare ale organismului și la faptul că investigația poate fi repetată de oricâte ori este nevoie.
Lipsa iradierii este importantă mai ales pentru pacientii tineri, femeile însărcinate și pentru persoanele ce trebuie să urmeze screening repetat pentru monitorizarea unor afectiuni;
Denumirea RMN – Rezonanță Magnetică Nucleară – a fost înlocuită mai nou cu iRM – Imagistică prin Rezonanță Magnetică – pentru a elimina confuzia și a nu induce temerea că acest tip de investigație ar putea fi periculos.
Cum se desfășoară investigația RMN
În timpul examinării, pacientul este întins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca în interiorul unui dispozitiv de forma cilindrica, ce conține magnetul.
În interiorul RMN, pacientul va auzi și va simți aerul oxigenat, pompat de o instalație specială. De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinării. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.
Este foarte important ca pacientul sa nu se miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente.
Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.
Este nevoie să aduceți toate documentele medicale legate de zona de interes, extrasele post operatorii, datele examinărilor precedente (RMN, filme, ecografii, CT, etc). Pacientul va semna un document prin care înțelege riscurile efectuării iRM și este de acord să efectueze investigația.
Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal (dispozitive pentru auz, plăci dentare, orice tip de bijuterii, ceasul și agrafele de păr, piercinguri), deoarece există riscul ca aceste obiecte să fie atrase de către magnetul folosit pentru efectuarea RMN.
Pacientul se dezbracă în funcție de aria pe care se efectuează examinarea și va folosi un halat oferit de clinică. În cazul în care se permite păstrarea parțială a unor haine, pacientul trebuie să golească buzunarele de monede, telefoane sau carduri (cărți de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscripționate, deoarece prin investigația RMN se pot demagnetiza.
RMN – contraindicații
Există unele contraindicații și reguli de care ținem cont la fiecare examinare:
- persoanele care au stimulator cardiac (pacemaker) nu pot face examinare IRM;
- anumite proteze auditive nu sunt compatibile cu scanarea în câmpul magnetic;
- unele materiale metalice de osteosinteză (ca urmare a unor fracturi) nu sunt compatibile cu IRM;
- deoarece există pericolul ca acestea să fie atrase de către magnet, clip-uri mai vechi montate pentru tratarea unor anevrisme pot să nu fie compatibile cu examinarea IRM;
- iRM este de evitat în primul trimestru de sarcină.
Pacienții care au implantate orice materiale metalice în interiorul organismului trebuie să informeze medicul sau personalul de specialitate înainte de examinare.
Materiale metalice sau materiale străine (protezele articulare, plăci metalice osoase, dispozitive protetice etc.) pot denatura în mod semnificativ imaginile obținute prin scanare IRM.
Intrebari frecvente
Da. Te ajutăm cu efectuarea examinărilor RMN bilet de trimitere prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București si prin orice Casa Judeteana de Asigurari sau contra cost, la preturi rmn echilibrate.
Avem parteneriate cu CASMB, SIGNAL IDUNA, ASIROM, ALLIANZ ȚIRIAC, EUROP ASSISTANCE, GENERALI.
Investigația prin RMN se poate face nativ (adica fără substanță de contrast) sau cu injectare de substanță de contrast. Aceasta se administrează de regulă intravenos, fără a fi o experiență dureroasă sau neplăcută.
Substanța de contrast ajută medicul radiolog, aducând informații prețioase în vederea obținerii unui diagnostic radiologic de calitate. Este foarte importantă în funcție de patologia investigată.
Deci RMN Nativ este denumirea data oricarei examinari RMN fara contrast.
Rolul substanței de contrast este de a determina mărirea contrastului natural al vaselor sanguine şi al organelor interne, ceea ce are drept rezultat imagini mult mai detaliate si, deci, un diagnostic mai precis.
În cazul în care este necesară utilizarea unei substanțe de contrast, aceasta va fi administrată la nivelul venelor periferice ale brațului pacientului.
Cel mai utilizat contrast în IRM este cel care are în componenţă Gadolinium.
In clinica noastra utilizam substante de contrast pe baza de Gadolinium, avand denumirile comerciale:
Dotarem (are cea mai mica retentie in organism si riscuri infime pentru reactii/efecte adverse),
Gadovist (in special pentru imagistica sanului) si
Multihance (pentru afectiunile ficatului).
Cea mai utilizată substanță de contrast în iRM este cea care are în componenţă gadolinium, pentru că acesta are efectul de relaxare cel mai mare. Eliminarea este integral renală, timpul de înjumătăţire fiind de 90 de minute.
În urma efectuării unei investigații RMN, pot rămâne în corpul pacientului cantități foarte mici gadolinium, pentru o perioada mai lunga de timp.
Nu s-a dovedit că retenția de gadolinium dăunează pacienților cu funcție normală a rinichilor, iar beneficiul unui diagnostic precis depășește cu mult orice risc potențial.
Nu se administrează substanța de contrast decât pacienților care au această recomandare de la medicul specialist și au analizele de sânge în limite normale.(creatinina si RFG – rata filtrarii glomerulare)
Afectiuni neuronale: Anevrisme ale vaselor cerebrale
Tulburări ale ochiului și urechii interne, Scleroză multiplă, Tulburări ale măduvei spinării, Accident vascular cerebral, Tumori, Leziuni cerebrale cauzate de traume
Afectiuni cardiace si vasculare precum: Dimensiunea și funcția cavitatilor inimii, Grosimea și mecanica contractiei inimii, Amploarea daunelor cauzate de atacuri de cord sau boli de inimă, Probleme structurale la nivelul aortei, cum ar fi anevrismele sau disecțiile, Inflamațiile sau emboliile vaselor de sânge
Afectiunile articulatiilor si oaselor precum: Anomalii articulare cauzate de leziuni traumatice, Anomalii ale discului la nivelul coloanei vertebrale, Infecții osoase, Tumori ale oaselor și țesuturilor moi
Afectiuni ale organelor interne abdominale precum cele localizate la nivelul Ficatului și caile biliare, Rinichi, Splină, Pancreas, Uter, Ovarele, Prostata
Dacă aveți nevoie de o imagine mai detaliată a țesuturilor moi, a ligamentelor sau a organelor, medicul dumneavoastră vă va sugera de obicei un RMN.
Dacă aveți nevoie de o imagine generală a unei zone, cum ar fi organele dvs. interne, sau din cauza unei fracturi sau a unui traumatism cranian, se va recomanda în mod obișnuit o scanare CT.
Cel mai probabil, medicul dumneavoastră vă va recomanda una dintre interventiile de mai sus in functie de simptomele dumneavoastra.
Recenziile pacientilor nostri
