Ecografie mamara


INFOGRAFIC ECOGRAFIE MAMARA

Precizia ecografiei mamare în detectarea cancerului de sân variază în funcție de studiu, dar in general prezintă o sensibilitate foarte ridicată.
ecograf biomedscan, ecografie mamara, ecografie san

Programare Ecografie Mamara
  • ecografie mamara pret 249 lei.

În plus, ecografia mamară poate detecta anumite leziuni sau procese patologice care ar putea fi nedetectabile sau greu de interpretat prin mamografie.

Aceasta metoda poate ajuta la identificarea chisturilor sau a tumorilor benigne, precum și la dirijarea biopsiei în cazul în care medicul consideră necesară obținerea unei probe de țesut pentru analiză histopatologică.


Ce este o Ecografie Mamara ?

Indicații si Contraindicații pentru Ecografia Mamară

Procedura Ecografiei Mamare

Raport medical și Interpretare Ecografie Mamara / BIRADS

Alte Metode de Evaluare a Sânului – Mamografie / RMNSemne și Simptome de Cancer Mamar

Vă Programați Astăzi pentru o ecografie mamară in clinica Biomedscan si faceți un pas esențial pentru a vă asigura că sânii dumneavoastră sunt sănătoși, iar orice anomalii vor fi depistate în stadiu incipient !


Recomandări pentru ecografie mamarăVârstăFrecvența efectuării
Organizația Mondială a Sănătății30-70 aniO dată la 2 ani
Societatea Europeană de Radiologie25-75 aniO dată pe an sau o dată la 2 ani, în funcție de vârstă și factorii de risc


Concluzii:

  • In 2018 au fost raportate la nivel global 2,1 milioane de cazuri noi de cancer de sân și 626.679 de decese cauzate de cancerul mamar.

Aceste statistici evidențiază povara semnificativă a cancerului de sân la nivel mondial.

Având în vedere numărul mare de cazuri noi și mortalitatea cauzată, diagnosticul precoce și precis al cancerului de sân este extrem de important.

Ecografia mamară, cu sensibilitatea și precizia sa ridicate demonstrate în multiple studii, poate fi o modalitate valoroasă de a îmbunătăți depistarea precoce și diagnosticul cancerului de sân.


Întrebări frecvente:

Diferența între mamografie și ecografie?

Mamografia și ecografia mamară reprezintă două metode de investigație pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor sânului. Mamografia utilizează raze X pentru a obține imagini ale țesuturilor interne, oaselor și organelor, pe când ecografia folosește unde sonore înalte pentru a crea imagini detaliate ale sânilor.

Mamografia este cea mai folosita metodă de screening pentru detectarea și diagnosticul afectiunilor sânului la femeile peste 40 ani, în timp ce o ecografie mamară este recomandată pacientelor tinere, între 20 și 30 ani, pentru examinarea unor formațiuni specifice sau a sânilor denși, sau pentru femeile gravide.

Ecografia mamară nu inlocuieste mamografia, ci reprezinta o investigație complementară mamografiei / rmn de sân.


Ecografie mamara bilaterala sau unilaterala?

Ecografia mamara bilaterală examinează amandoi sânii, în timp ce ecografia unilaterală se concentrează doar pe un singur sân. Ecografia bilaterală este recomandată în cazul în care medicul dorește să obțină o imagine completă a ambilor sâni, pentru a depista eventuale anomalii sau pentru a compara țesuturile celor doi sâni. 

Ecografia unilaterală este potrivită pentru investigarea unor formațiuni sau simptome specifice la nivelul unui singur sân.

  • pret ecografie mamara bilaterala in clinica Biomed Scan : 249 lei.

Cât durează o ecografie mamara ?

Procedura de ecografie de san durează de obicei între 15 și 30 de minute, în funcție de complexitatea cazului și de necesitatea examinării ambilor sâni.

Este important să acorzi timp suficient pentru desfășurarea procedurii, pentru ca medicul să poată evalua în mod corespunzător toate aspectele sânului sau sânilor.

Când este recomandată o ecografie la san?

Ecografia de sân se recomandă în diverse situații, precum evaluarea modificărilor observate la autoexaminare, investigarea unor formațiuni palpabile sau dureroase, în cazul sânilor denși – ce nu sunt ușor de examinat prin mamografie.

De asemenea, poate fi utilizată ca metodă complementară de investigație după o mamografie în cazul în care este necesară analiza suplimentară a unei zone particulare.

Este dureroasă o ecografie mamară ?

Ecografia mamară este o procedură non-invazivă și nedureroasă.

Nu utilizează radiații, astfel încât este inofensivă pentru pacient.

În timpul examinării, se aplică un gel pe suprafața pielii, iar medicul plasează un transductor peste zona investigată pentru a obține imagini detaliate ale sânului sau sânilor.

Efectuarea unei ecografii poate depista cancerul mamar ?

Un examen ecografic la san este eficient în identificarea și diferențierea formațiunilor benigne de cele suspecte maligne, precum chisturi, fibroadenoame sau tumori canceroase.

De asemenea, poate evalua aspectul și structura țesuturilor, precum și eventuale modificări în ganglionii limfatici sau circulația din zona respectivă. 

Totuși, pentru un diagnostic clar și precis, pot fi necesare investigații suplimentare, cum ar fi o biopsie a țesutului investigat.Disclaimer


Trimite mesaj
1
Aveți nevoie de ajutor?
Buna ziua,
Cu ce informații vă putem ajuta?