Ce este ecografia Doppler Arterial?

 

Este o tehnica de imagistica medicala care foloseste ultrasunete pentru a vizualiza fluxul sanguin prin artere. O sonda (transductor) este asezata peste artera si sunt emise unde sonore. Undele sonore sunt reflectate de celulele rosii din sange atunci cand trec prin artera, iar ecograful masoara schimbarea frecventei undelor sonore reflectate.

Aceste informatii sunt utilizate pentru a crea o reprezentare vizuala a fluxului sanguin prin artera.

Ultrasunetele Doppler sunt adesea utilizate pentru a evalua fluxul sanguin in arterele gatului (arterele carotide), bratelor si picioarelor (arterele periferice) si abdomenului (aorta). Pot fi utilizate pentru a diagnostica si monitoriza o varietate de afectiuni, cum ar fi obstructii in artere (ateroscleroza), anevrisme (zone slabe in peretele arterial care ar putea rupe) si cheaguri de sange.

Ecografia Doppler este o procedura non-invaziva si fara durere.

Nu expune pacientul la radiatii și nu sunt efecte secundare.

Procedura de obicei dureaza aproximativ 30 de minute.

 

Afecțiuni ce se pot depista prin ecografia Doppler arterial

Exista mai multe afectiuni care pot fi detectate prin ecografia Doppler a arterelor, inclusiv:

  1. Ateroscleroza: Aceasta este o afectiune in care se formează o placa de aterom (depozit lipidic) in interiorul arterelor, ingustand lumenul (interiorul arterei) si restrictionand fluxul sanguin. Ecografia Doppler poate fi utilizată pentru a vizualiza placa si pentru a masura fluxul sanguin prin artera afectata.
  2. Anevrism: Aceasta este o zona slaba in peretele unei artere care ar putea rupe si cauza sangerare. Ultrasunetele Doppler pot fi utilizate pentru a detecta un anevrism si pentru a-i monitoriza dimensiunea si forma.
  3. Cheaguri de sange: Acestea sunt masa de celule sanguine si proteine ​​care pot bloca fluxul sanguin prin o artera. Ecografia Doppler poate detecta cheaguri de sange si monitoriza dimensiunea si locatia.
  4. Stenoza arteriala: Aceasta este o ingustare a unei artere care poate restrictiona fluxul sanguin. Ultrasunetele Doppler pot fi utilizate pentru a masura gradul de stenoza si a evalua severitatea afectiunii.
  5. Boala arteriala periferica: Aceasta este o afectiune in care arterele care furnizeaza sange bratelor, picioarelor si altor extremitati devin ingustate sau blocate, ceea ce duce la un flux sanguin redus. Ecografia Doppler poate fi utilizată pentru a evalua fluxul sanguin in arterele periferice si pentru a detecta orice obstructii sau zone ingustate.
 
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele pentru Ecografie pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi Tarife Ecografie

Daca ai nevoie de o programare pentru Ecografie, o poți face online sau prin telefon, iar noi te ajutăm cu restul .

Ecografie, Servicii Medicale ,Consultatie ecografica,medici

Biomed Scan Recenzii

Recenzii Clinica Biomedscan
Recenzii Clinica Biomedscan