Ce este ecografia Doppler venos a membrelor?

Este o procedură medicală de imagistică care utilizează unde sonore pentru a obține o imagine detaliată a venelor din brațe sau picioare.

Este o procedură non-invazivă care se folosește pentru a evalua fluxul sanguin și pentru a detecta orice anomalii ale venelor.

Testul se efectuează folosind un dispozitiv portabil numit transductor, care emite unde sonore de înaltă frecvență și primește ecourile atunci când acestea se reflectă de pe venă. Ecourile sunt apoi utilizate pentru a obține o imagine detaliată a venelor pe un ecran de computer.

Procedura este în general indoloră și durează pana la 30 de minute pentru a fi completa. Este posibil să vi se ceară să schimbați hainele cu un halat de unica folosință și să vă culcați pe o masă de examinare în timpul testului. Transductorul va fi plasat pe pielea dvs. și va fi mutat peste zona examinată. Este posibil să vi se ceară să rețineți respirația sau să țineți membrele în poziții diferite pentru a obține o imagine mai bună.

Ecografia Doppler a venelor membrelor poate fi utilizată pentru a diagnostica și evalua o serie de afecțiuni care afectează venele din brațe și picioare.

Acestea pot include:

  1. Tromboza venoasă profundă (TVP): o condiție în care se formează un cheag de sânge în venele profunde ale piciorului. Aceasta poate duce la durere, umflături și piele roșie sau caldă la atingere în zona afectată.
  2. Vene varicoase: vene umflate și întortocheate care apar adesea lângă suprafața pielii. Acestea pot fi dureroase și pot provoca o senzație de greutate și oboseală în picioare.
  3. Insuficiența venoasă cronică: o afecțiune în care venele nu funcționează în mod adecvat pentru a împinge sângele înapoi către inimă. Aceasta poate duce la piele roșie, uscată și descuamată, precum și la ulcere ale pielii.
  4. Tromboflebita superficială: o condiție în care se formează un cheag de sânge într-o vena superficială. Aceasta poate duce la durere, inflamație și piele roșie în zona afectată.
  5. Embolie pulmonară: o afecțiune în care un cheag de sânge se formează într-o vena din corp și apoi se răspândește în plămâni, ceea ce poate cauza probleme de respirație și durere toracică.
  6. Tromboflebita venei porte: o afecțiune în care se formează un cheag de sânge în vena portă, care este o vena mare din abdomen care transportă sângele de la intestine către ficat. Aceasta poate duce la durere abdominală și piele roșie în zona abdominală.

Ecografia Doppler venos a membrelor poate fi, de asemenea, utilizată pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului pentru aceste afecțiuni.

 
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele pentru Ecografie pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi Tarife Ecografie

Daca ai nevoie de o programare pentru Ecografie, o poți face online sau prin telefon, iar noi te ajutăm cu restul .

Ecografie, Servicii Medicale ,Consultatie ecografica,medici

Biomed Scan Recenzii

Recenzii Clinica Biomedscan
Recenzii Clinica Biomedscan