1. Ce este ecografia Doppler Arterial a membrelor?

2. Ce este ecografia Doppler Venos a Membrelor?

Ce este ecografia Doppler Arterial a membrelor?

 

Este o tehnica de imagistica medicala care foloseste ultrasunete pentru a vizualiza fluxul sanguin prin artere. O sonda (transductor) este asezata peste artera si sunt emise unde sonore. Undele sonore sunt reflectate de celulele rosii din sange atunci cand trec prin artera, iar ecograful masoara schimbarea frecventei undelor sonore reflectate.

Aceste informatii sunt utilizate pentru a crea o reprezentare vizuala a fluxului sanguin prin artera.

Ultrasunetele Doppler sunt adesea utilizate pentru a evalua fluxul sanguin in arterele gatului (arterele carotide), bratelor si picioarelor (arterele periferice) si abdomenului (aorta). Pot fi utilizate pentru a diagnostica si monitoriza o varietate de afectiuni, cum ar fi obstructii in artere (ateroscleroza), anevrisme (zone slabe in peretele arterial care ar putea rupe) si cheaguri de sange.

Ecografia Doppler este o procedura non-invaziva si fara durere.

Nu expune pacientul la radiatii și nu sunt efecte secundare.

Procedura de obicei dureaza aproximativ 30 de minute.

 

Afecțiuni ce se pot depista prin ecografia Doppler arterial

Exista mai multe afectiuni care pot fi detectate prin ecografia Doppler a arterelor, inclusiv:

 1. Ateroscleroza: Aceasta este o afectiune in care se formează o placa de aterom (depozit lipidic) in interiorul arterelor, ingustand lumenul (interiorul arterei) si restrictionand fluxul sanguin. Ecografia Doppler poate fi utilizată pentru a vizualiza placa si pentru a masura fluxul sanguin prin artera afectata.
 2. Anevrism: Aceasta este o zona slaba in peretele unei artere care ar putea rupe si cauza sangerare. Ultrasunetele Doppler pot fi utilizate pentru a detecta un anevrism si pentru a-i monitoriza dimensiunea si forma.
 3. Cheaguri de sange: Acestea sunt masa de celule sanguine si proteine ​​care pot bloca fluxul sanguin prin o artera. Ecografia Doppler poate detecta cheaguri de sange si monitoriza dimensiunea si locatia.
 4. Stenoza arteriala: Aceasta este o ingustare a unei artere care poate restrictiona fluxul sanguin. Ultrasunetele Doppler pot fi utilizate pentru a masura gradul de stenoza si a evalua severitatea afectiunii.
 5. Boala arteriala periferica: Aceasta este o afectiune in care arterele care furnizeaza sange bratelor, picioarelor si altor extremitati devin ingustate sau blocate, ceea ce duce la un flux sanguin redus. Ecografia Doppler poate fi utilizată pentru a evalua fluxul sanguin in arterele periferice si pentru a detecta orice obstructii sau zone ingustate.
rmn cardiologie clinica RMN bucuresti - biomedscan.

Descopera tarifele pentru Ecografie pe care le oferim în clinicile noastre !

Vezi Tarife Ecografie

Daca ai nevoie de o programare pentru Ecografie, o poți face online sau prin telefon, iar noi te ajutăm cu restul .

Ecografie, Servicii Medicale ,Consultatie ecografica,medici

Ce este ecografia Doppler venos a membrelor?

Este o procedură medicală de imagistică care utilizează unde sonore pentru a obține o imagine detaliată a venelor din brațe sau picioare.

Este o procedură non-invazivă care se folosește pentru a evalua fluxul sanguin și pentru a detecta orice anomalii ale venelor.

Testul se efectuează folosind un dispozitiv portabil numit transductor, care emite unde sonore de înaltă frecvență și primește ecourile atunci când acestea se reflectă de pe venă. Ecourile sunt apoi utilizate pentru a obține o imagine detaliată a venelor pe un ecran de computer.

Procedura este în general indoloră și durează pana la 30 de minute pentru a fi completa. Este posibil să vi se ceară să schimbați hainele cu un halat de unica folosință și să vă culcați pe o masă de examinare în timpul testului. Transductorul va fi plasat pe pielea dvs. și va fi mutat peste zona examinată. Este posibil să vi se ceară să rețineți respirația sau să țineți membrele în poziții diferite pentru a obține o imagine mai bună.

Ecografia Doppler a venelor membrelor poate fi utilizată pentru a diagnostica și evalua o serie de afecțiuni care afectează venele din brațe și picioare.

Acestea pot include:

 1. Tromboza venoasă profundă (TVP): o condiție în care se formează un cheag de sânge în venele profunde ale piciorului. Aceasta poate duce la durere, umflături și piele roșie sau caldă la atingere în zona afectată.
 2. Vene varicoase: vene umflate și întortocheate care apar adesea lângă suprafața pielii. Acestea pot fi dureroase și pot provoca o senzație de greutate și oboseală în picioare.
 3. Insuficiența venoasă cronică: o afecțiune în care venele nu funcționează în mod adecvat pentru a împinge sângele înapoi către inimă. Aceasta poate duce la piele roșie, uscată și descuamată, precum și la ulcere ale pielii.
 4. Tromboflebita superficială: o condiție în care se formează un cheag de sânge într-o vena superficială. Aceasta poate duce la durere, inflamație și piele roșie în zona afectată.
 5. Embolie pulmonară: o afecțiune în care un cheag de sânge se formează într-o vena din corp și apoi se răspândește în plămâni, ceea ce poate cauza probleme de respirație și durere toracică.
 6. Tromboflebita venei porte: o afecțiune în care se formează un cheag de sânge în vena portă, care este o vena mare din abdomen care transportă sângele de la intestine către ficat. Aceasta poate duce la durere abdominală și piele roșie în zona abdominală.

Ecografia Doppler venos a membrelor poate fi, de asemenea, utilizată pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului pentru aceste afecțiuni.

 
Ecografie, Servicii Medicale ,Consultatie ecografica,medici
Vezi toate tipurile de Ecografii

Clinica BiomedScan Recenzii

Recenzii Biomedscan
Biomedscan Recenzii